L´aposta per l´ús de les noves tecnologies per millorar els serveis que s´ofereixen a la societat és un dels eixos clau del Consell Comarcal del Bages. Per aprofundir en aquest aspecte l´ens va organitzar ahir una sessió formativa on es van presentar un conjunt d´eines que el Consorci d´Administració Oberta de Catalunya (AOC) posa a disposició dels ens locals per poder oferir serveis als ciutadans i empreses.

La jornada es va centrar en tres elements que des del Consell es consideren d´especial interès atesa la realitat actual: El Sobre Digital, com a nou servei vinculat a les licitacions electròniques i que permet gestionar el procés de presentació d´ofertes per internet; els certificats digitals gratuïts que estan a disposició de ciutadans i empreses per fer actuacions amb garanties amb les administracions a través d´internet; i el servei de Còpia Digital permet la digitalització dels documents aportats pels ciutadans en paper i així incorporar-los en el procediment administratiu electrònic.

Les licitacions electròniques, i en concret el sobre digital 2.0, és un element que forma part de la Plataforma de Contractació Pública i es troba a disposició del 100% dels ajuntaments de la comarca. Pel que fa el Servei de Còpia digital de l´AOC, 17 municipis de la comarca tenen contractades eines de gestió d´expedients que ja incorporen solucions de còpia digital, tot plegat ens indica que prop del 75% dels municipis del Bages tenen capacitat per realitzar còpies digitals.