L'aposta per l'ús de les noves tecnologies per millorar els serveis que s'ofereixen a la societat és un dels eixos clau del Consell Comarcal del Bages. Per aprofundir en aquest aspecte l'ens va organitzar ahir una sessió formativa on es van presentar un conjunt d'eines que el Consorci d'Administració Oberta de Catalunya (AOC) posa a disposició dels ens locals per poder oferir serveis als ciutadans i empreses.

La jornada es va centrar en tres elements que des del Consell es consideren d'especial interès atesa la realitat actual: El Sobre Digital, com a nou servei vinculat a les licitacions electròniques i que permet gestionar el procés de presentació d'ofertes per Internet; els certificats digitals gratuïts, que estan a disposició de ciutadans i empreses per fer actuacions amb garanties amb les administracions a través d'Internet; i el servei de còpia digital permet la digitalització dels documents aportats pels ciutadans en paper i així incorporar-los en el procediment administratiu electrònic.

Les licitacions electròniques, i en concret el sobre digital 2.0, és un element que forma part de la Plataforma de Contractació Pública i es troba a disposició del 100% dels ajuntaments de la comarca. Pel que fa al servei de còpia digital de l'AOC, 17 municipis de la comarca tenen contractades eines de gestió d'expedients que ja incorporen solucions de còpia digital. Tot plegat ens indica que prop del 75% dels municipis del Bages tenen capacitat per fer còpies digitals.