Tots els vehicles que accedeixen a les urbanitzacions de Pineda i les Brucardes poden ser identificats. L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages hi ha instal·lat un total de cinc càmeres que llegeixen les matrícules dels cotxes que accedeixen a aquests dos nuclis urbans amb la finalitat d'erradicar els robatoris a l'interior dels domicilis. Tot i que l'alcalde del municipi, Joan Carles Batanés, assegura que l'índex de furts a habitatges està per sota la mitjana de Catalunya, l'estiu passat dues bandes hi van cometre un total de vuit robatoris.

Els responsables veïnals afirmaven sentir-se insegurs. Ara, però, el consistori ha engegat un projecte pioner a la Catalunya Central amb càmeres que llegiran totes les matrícules dels vehicles que hi accedeixen. Aquesta informació no només servirà en el cas que s'hi cometi un furt per identificar els vehicles sospitosos, sinó que el software del sistema informàtic permetrà creuar a l'instant els números de les matrícules amb la llista negra que elaboren Mossos d'Esquadra de cotxes robats o sospitosos de pertànyer a delinqüents que estan sent buscats. El mateix sistema, doncs, alertarà si hi ha passat un cotxe sospitós i, a la vegada, posarà en alerta els cossos de seguretat.

L'alcalde santfruitosenc remarcava ahir, dia en què van entrar en funcionament de manera oficial les càmeres, que la decisió d'instal·lar-les és anterior als episodis de robatoris de l'estiu. Aquestes cinc càmeres, tres que s'han col·locat a Pineda i dues a les Brucardes, han costat a l'Ajuntament 40.000 euros. Batanés, però, manifesta que no seran les úniques i que la intenció és anar incrementant el nombre fins a unes 18 que s'instal·larien en tres anys en els diferents nuclis del municipi bagenc. Els punts on s'han instal·lat les primeres han estat seleccionats per la Policia Local.

Les càmeres no graven en moviment sinó que fotografien les matrícules. Segons dades de l'empresa que les ha instal·lat, arriben a enxampar el 98,72% dels cotxes que li passen per davant. Aquestes imatges s'envien a la Policia Local i queden emmagatzemades.

Segons dades dels Mossos d'Esquadra, del 29 d'octubre al 8 de novembre s'han comès quatre robatoris amb força en domicilis de les dues urbanitzacions.

Es dona la circumstància que els dos darrers robatoris que hi ha hagut a les urbanitzacions de Pineda i les Brucardes van tenir lloc quan les càmeres ja s'havien instal·lat. Segons el cap de la Policia Local de Sant Fruitós, Josep Maria Campdepedrós, les imatges dels vehicles que hi van accedir a les urbanitzacions en aquell moment ja s'han trasllat als Mossos d'Esquadra.