«Tothom parla del mateix. I també tothom es demana a qui li haurà tocat». A les terrasses de la plaça de la Fira de Cardona el principal tema de conversa era aquest diumenge a qui haurien anat a parar els 1,7 milions d'euros de la loteria La Primitiva que va encertar els sis resultats del sorteig de dissabte i que es va segellar al poble. Concretament a l'administració número 2 que hi ha a la mateixa plaça de la Fira, sota els porxos.

Curiosament, aquest diumenge al matí l'establiment estava tancat, tot i que acostuma a obrir els diumenges fins al migdia coincidint amb el mercat que se celebra a la mateixa plaça. Tenien una celebració familiar, van explicar a Regió7 persones del seu entorn, i excepcionalment van optar per tancar l'establiment.

Al sorteig de dissabte de la Primitiva hi va haver tan sols una butlleta que va encertar els sis números, la segellada al Bages. La combinació era la 24-21-40-22-20-46. El complementari va anar al 27, i el reintegrament va ser per al 8. Va ser la segellada a Cardona. El premi exacte: 1.765.801,82 euros. De segona categoria hi va haver tres premiats, un a l'Ametlla del Vallès i dos a Madrid. Van guanyar 88.290 euros.

«Més que hagi tocat a Cardona, el que la gent es demana és a qui haurà tocat», explicava a aquest diari el responsable d'un dels bars que hi ha a la plaça de la Fira. Al migdia feia bon temps i les terrasses eren plenes de gent i també la plaça, on els diumenges hi ha mercat. «Només sabem que han tocat 1,7 milions», afegia.

«Ja era hora que passés alguna cosa bona al poble», comentava un altre veí de la població. Feia referència a la mort, dissabte al matí, d?un cardoní de 39 anys en un accident de trànsit al terme municipal de Callús. S'estranyava que l'administració de loteria estigués tancada. «Els diumenges solen obrir fins a la 1 del migdia. Però avui [ahir per al lector], no». Un dels veïns que es va acostar a l'administració va comentar en to de broma que «si m'hagués tocat a mi, ja no seria aquí».

Entre els paradistes i els clients del mercat també va ser la conversa del dia. S'especulava la possibilitat que ni tan sols fos un veí de Cardona, tenint en compte que es tracta d'una població que atrau molts turistes i que, per exemple, el cap de setmana passat va ser pont. Tot i així, desitjaven que fos del poble. «Tant de bo sigui de Cardona. Si ho és, ho notarem de seguida», van dir entre rialles.