Un veí de Cardona de 39 anys d'edat, Carles Amate, va morir ahir a la tarda a l'hospital Parc Taulí de Sabadell a conseqüència de les greus ferides que es va fer en un accident de trànsit a primera hora del matí a la carretera C-55, al terme municipal de Callús. Va ser traslladat en estat crític al Parc Taulí de Sabadell, on va morir poques hores després.

El conductor d'un altre dels vehicles implicats en el sinistre va fugir a peu del lloc dels fets però va ser detingut poc després pels Mossos d'Esquadra. Va donar positiu en alcohol i estupefaents i es va comprovar que havia perdut tots els punts del permís de conduir. Va quedar detingut com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi imprudent i de dos delictes contra la seguretat viària. Es tracta d'un home de 27 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Manresa, que té antecedents penals. Un tercer cotxe va resultar amb danys a causa del sinistre.

Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís de l'accident a les 6 i 47 minuts del matí. Va ser un xoc frontal al quilòmetre 41,5, a Callús, en sentit Manresa. L'ocupant d'un dels vehicles, el ferit crític que finalment va morir, va quedar atrapat a l'interior del cotxe. Va fer falta la intervenció dels Bombers per alliberar-lo. En un primer moment va ser atès pels Serveis d'Emergències Mèdiques al mateix lloc de l'accident. Davant la gravetat de les ferides es va optar per traslladar-lo en helicòpter medicalitzat al Parc Taulí.

La carretera va quedar tallada al trànsit en els dos sentits de la marxa. La circulació es va desviar per l'interior de Callús fins que cap a 2/4 de 10 es va reobrir.

Arran de la incidència es van activar set patrulles dels Mossos, dues dotacions de Bombers, dues ambulàncies i l'helicòpter.

També ahir un encalçament entre dos cotxes entre Sant Vicenç i Castellgalí va provocar cues importants a la C-55. En aquest cas al tram sud i sense haver de lamentar víctimes. El carril en sentit Manresa va quedar tallat al trànsit durant una bona estona a causa de la topada i fins que no en van poder retirar els vehicles. En un primer moment els van traslladar en una de les voravies de la carretera que hi ha passada la Farinera. Això va permetre que els cotxes aturats poguessin començar a circular. Tot i així les cues van persistir una estona a causa de l'embús.

La carretera C-55 al seu pas per les comarques del Bages i el Baix Llobregat ha tornat a ser, aquesta setmana, problemàtica. Divendres hi va haver tres accidents de trànsit, a Sant Mateu de Bages, a prop del sinistre mortal d'ahir, a Olesa de Montserrat i a Castell-bell. A prop d'aquest últim, dijous també es va accidentar un camió que va col·lapsar la circulació i va interrompre la circulació dels Fer-rocarrils de la Generalitat.