12 de novembre de 2018
12.11.2018

El Bages vol convertir el romànic en un reclam turístic

El Consell Comarcal actualitza el mapa de rutes i potenciarà una oferta de visites guiades

12.11.2018 | 14:54
Josep Canals i Josep Llobet amb el mapa de rutes

Amb l'objectiu que el romànic del Bages deixi de ser «el gran desconegut» i es converteixi en un atractiu turístic més de la comarca, el Consell Comarcal i l'associació Amics de l'Art Romànic han posat fil a l'agulla per potenciar els destacats elements patrimonials que hi ha al territori. L'actualització del Mapa de rutes del romànic al Bages i al Moianès ha estat el primer pas i, ara, s'han marcat com a objectiu potenciar les visites guiades com a reclam per al turisme.

El patrimoni romànic del Bages compta amb 133 edificis, de tipus religiós tots ells, amb diferent estat de conservació. Els indrets més populars com la col·legiata de Sant Vicenç de Cardona i Sant Benet de Bages disposen d'una oferta de visites guiades. A la resta o no se'n fan o n'hi ha de puntuals que realitzen persones voluntàries. Segons el vicepresident dels Amics de l'Art Romànic del Bages, Josep Llobet, Cardona i Sant Benet «són dues joies però a la comarca tenim un altre romànic desconegut que és tant destacat o millor si el potenciem, com poden ser Coaner o Sant Cugat del Racó».


En aquest línia, el Consell Comarcal del Bages s'ha proposat endreçar les propostes que hi ha al territori i professionalitzar-les per oferir una oferta de visites «que facilitin al visitant el coneixement del patrimoni i el lleure actiu i de qualitat que és un dels objectius que persegueix la comarca», assegura el conseller de l'Àrea de Turisme del Consell, Josep Canals. Així mateix, assegura que a mesura que el patrimoni sigui visitable i es pugui interpretar «tindrem molts més arguments per cridar l'atenció del turista que busca contingut en les seves visites més enllà del paisatge».

D'aquesta manera, es reactiva el projecte que el 2004 havien engegat l'associació Amics de l'Art Romànic i el Consell Comarcal per promoure el romànic i que es va aturar a causa de la crisi econòmica. Aquella proposta ja contemplava oferir visites guiades i posar plafons explicatius a les diferents esglésies i monuments de la comarca. En aquella ocasió, però, només es va fer el mapa i la resta del projecte va quedar aparcat.

Un mapa amb 17 rutes

El mapa, que ara s'ha actualitzat, inclou 17 recorreguts que es poden fer amb cotxe, a peu o amb bicicleta i que porten als visitants a descobrir diverses joies romàniques, a més d'aportar informació sobre la seva història i valor històric. En aquesta ocasió, s'han fet un miler d'exemplars que es repartiran, entre altres indrets, als diferents ajuntaments de la comarca.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2020 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2019/20