L'Assemblea Municipal Oberta (AMO) de Sallent portarà a votació popular el proper 20 de novembre les propostes de canvi d'empreses de servei de l'Ajuntament per un "model republicà" i declarar el Rei Feli VI persona 'non grata' a la vila de Sallent.

Fins al 2 de novembre els ciutadans van poder presentar propostes per debatre a l'AMO. La primera d'elles, sol·licita que l'Ajuntament es desvinculi de les empreses de l'IBEX 35 arran dels fets ocorreguts en el procés d'independència en què diferents empreses van traslladar les seves seus fora de Catalunya, sobretot en els dies previs a l'1 d'Octubre del 2017.

Es demana que l'Ajuntament realitzi una "migració dels serveis bàsics", asseguradores i entitats bancàries de l'Ibex 35 a alternatives "més republicanes" que defineixen com de proximitat, ètiques, respectuoses amb el medi ambient, socialment responsables i basades en models democràtics.

La segona proposta, sol·licita que es declari persona non grata al rei a la vila de Sallent davant la situació actual de Catalunya. L'objectiu de la petició és que Sallent se sumi a la llista de poblacions que ja han tirat endavant aquesta proposta.

Aquestes propostes es podran debatre i votar el dia 20 de novembre a partir de les 8 del vespre, a la sala Vilà i Valentí. Per poder assistir a l'assemblea, tal com estableix l'article 3.2. del reglament, cal inscriure's a l'Ajuntament de Sallent presencialment o a través de la plataforma digital e-tram fins un dia abans de la celebració de l'assemblea, és a dir fins al dia 19 de novembre de 2018.

Aquesta assemblea s'hauria d'haver celebrat el setembre però finalment es va haver d'ajornar per falta de propostes. L'Ajuntament va fer una crida a la participació en aquesta nova convocatòria i s'hi han presentat les dues propostes abans esmentades.