Del petit poble de Bovera, a les Garrigues, a Súria, al Bages. La parada d'Olga Riu a la Fira Medieval d'Oficis cridava l'atenció de molta gent pel seu nom: Taller de la Paciència. Tothom qui volia hi podia fer mòbils decoratius amb elements de la natura i planta seca sobre un tros de pissarra.

Per què el nom de Taller de la Paciència?

Aquí per gaudir del taller de pissarra el que necessitem és paciència. L'hem d'anar practicant i crec que és una bona fórmula per motivar la gent.

Per què creu que crida tant l'atenció la seva parada Taller de la Paciència?

Sí, veig que crida l'atenció a molta gent. Sentim parlar contínuament d'aquesta paraula però no la sabem practicar gaire sovint. I jo el que vull aquí és crear un ambient de relax, que tant els pares com els fills, o els grans i els petits, puguin gaudir de l'estona de l'activitat que ofereixo i passar-ho bé tots plegats.

Es dedica professionalment a anar a fires?

El meu marit i jo som firaires. Voltem per tot Catalunya on faci falta. Una manera de compartir experiències és fent la nostra feina, que és l'orfebreria, i també tallers en general.

Quines plantes fa servir per fer les pissarres ?

A mi m'agrada molt passejar pel bosc i he anat triant el que m'atrau més del bosc. A vegades trepitgem coses precioses. Llavors he deixat que reposin i s'assequin. Són naturals com els clavells de moro, farigola, romaní, marialluïsa... Tant els minerals com la natura en general, si la mires molt a poc a poc, amb paciència, veuràs el que ens ofereix, que és preciós.

És el primer cop que venen a Súria?

Hi havíem vingut feia molts anys, i coses de la vida ja tornem a ser aquí. Jo estic contenta, veig que la gent li agrada, s'informa i pregunta. És un públic molt agraït.