L'Escola Llissach de Santpedor ha obtingut el certificat d'innovació pedagògica GEP (Generació Plurilingüe) que atorga el Departament d'Ensenyament, situant-se així en la llista de les escoles més innovadores en l'ensenyament de l'anglès. En el programa hi han participat una desena de centres educatius de les comarques de la Catalunya Central, dels quals 6 s'ubiquen a la comarca del Bages: Llissach, Institut Cal Gravat, Institut Gerbert d'Aurillac, Escola Flama, Institut d'Auró i Escola Sant Ignasi.

Aquesta titulació és el resultat d'un procés de capacitació que han rebut tant el professorat com l'equip directiu en eines i enfocaments innovadors com el CLIL. A més, el Departament d'Ensenyament ha acompanyat l'Escola Llissach en el procés de desplegament i consolidació d'un projecte lingüístic plurilingüe propi a través d'un Pla d'Acció.

El Pla d'Acció contempla, com a element destacat, l'increment del temps d'exposició de l'alumnat a les llengües estrangeres curriculars. El centre ha ampliat les hores d'ensenyament de llengua estrangera i imparteix aspectes curriculars d'altres matèries amb enfocaments CLIL, com Science, a Primària, i Social Studies, a l'ESO. Cal destacar que durant el curs 2018-2019 es beneficien d'aquest model plurilingüe els 258 alumnes de l'escola.

La finalitat del programa GEP, segons el Departament d'Ensenyament, «és millorar la competència en llengües estrangeres de l'alumnat, afavorint el seu creixement acadèmic i posterior inserció laboral, capacitant-lo per interactuar amb el món en diverses llengües i de manera crítica».

Després de la formació GEP, les mestres que imparteixen aquestes assignatures han ampliat els seus coneixements realitzant un Postgrau in Content and Language Integrated Learning impartit per la UAB, arribant a obtenir una d'elles el certificat en excel·lència pel seu treball de Postgrau en la didàctica de la llengua anglesa.

A més, l'Escola Llissach és l'únic centre examinador oficial de Cambridge a Santpedor des de fa 9 anys. Cada juny més d'una trentena d'alumnes es presenten als diferents nivells de YLE (English Youg Learners), obtenint tots ells les certificacions amb uns resultats excel·lents.