El recinte fabril que antigament havia ocupat la fàbrica Bertrand i Serra, en ple nucli urbà de Sant Fruitós, comença a definir els seus usos. De cara a l'estiu, una part del solar el podria ocupar un supermercat, després que el grup Bon Preu-Esclat ja ha sol·licitat la llicència per construir-lo, i ara està pendent que l'Ajuntament la hi concedeixi.

L'espai de l'antiga fàbrica comparteix illeta amb la residència de la gent gran i el CAP, i en total ocupa una superfície d'uns 9.000 metres quadrats compresos entre l'avinguda de Bertrand i Serra i els carrers de Jaume Balmes i Sallent.

El supermercat se situarà just a la cantonada entre aquests dos carrers, i tindrà una superfície de venda d'uns 1.200 metres quadrats que estan integrats dins l'àrea d'ús privat del solar, on més endavant també s'ha d'obrir un nou carrer. La resta del recinte correspon a espais d'aprofitament públic que estan pendents de desenvolupar. La seva major part és ara un gran solar que serveix d'aparcament.

Una plaça, l'esplai i potser pisos

L'Ajuntament de Sant Fruitós ha d'acabar de definir quins usos dona a l'espai del solar destinat a usos públics, que és la part de superfície més gran.

Com ja va explicar aquest diari fa uns mesos (vegeu l'edició del 12 d'abril passat), l'equip de govern té en estudi un acord amb un promotor privat perquè construeixi un edifici residencial de tres plantes amb 18 habitatges del protecció oficial a preu taxat en una part d'aquest àmbit. La planta baixa i l'entresol serien la contrapartida que rebria a canvi l'Ajuntament, i que servirien per ubicar-hi el nou esplai per a la gent gran, que el consistori té previst de traslladar perquè l'actual és petit o obsolet. Fa més de mig any que l'Ajuntament treballa en aquesta idea, i de moment «es manté», per bé que des d'aleshores fins ara s'ha avançat poc en el projecte, segons ha admès a aquest diari l'alcalde, Joan Carles Batanés.

Més enllà d'això, l'antic recinte fabril també veurà construïda més endavant una plaça central, entre altres possibles projectes encara per definir.

De moment, el que té més perspectives de prosperar a curt termini és el supermercat. que, si obté la llicència i res no ho impedeix, podria obrir portes a mitjan any que ve i generaria uns 25 o 30 llocs de treball directes.

L'Ajuntament de Sant Fruitós va iniciar fa més de cinc anys el procediment de modificació urbanística de l'antic espai fabril per transformar-ne els usos i passar-los d'industrials a residencials privats i d'aprofitament públic. Poc després va enderrocar gran part de les edificacions que hi havia.