13 de novembre de 2018
13.11.2018

Manresa preveu fer unes piscines a l'aire lliure dins l'àmbit de l'Agulla

Els ajuntaments de Manresa i Sant Fruitós aproven el document marc que regula urbanísticament i defineix els usos del parc i el seu entorn

13.11.2018 | 17:06
Marc Aloy explicant les propostes del document en un mapa del parc

Manresa estudia la construcció d'unes piscines descobertes dins l'àmbit de l'Agulla. És una de les propostes que preveu el nou document d'ordenació urbanística i usos del parc i el seu entorn que la Junta General del Consorci de l'Agulla, integrat pels ajuntaments de Manresa i Sant Fruitós, ha presentat aquest dimarts a Sant Fruitós. De moment, és un avanç de planejament que marca les futures directrius de tot l'àmbit de l'Agulla, preveu l'ampliació del parc amb nous espais lliures, i en defineix la mobilitat.

L'espai per a les futures piscines s'ha reservat entre el Centre Tecnològic i la zona del llac, si bé no se sap exactament quant espai ocuparà ni quantes piscines es construiran perquè encara no té projecte ni data. Més enllà de les piscines, el document també preveu una futura ronda que connectarà Sant Fruitós amb Pineda de Bages i traurà trànsit de dins el parc, així com diversos espais d'aparcament als perimetrals i millores en els recorreguts tant per fer a peu com en bicicleta i en transport públic. Una de les primeres accions serà l'adequació d'una parada de bus a banda i banda de la carretera de Santpedor, prop de la rotonda d'accés al parc, i una endreça de tot l vial en aquest tram. L'avaluació econòmica de tot plegat puja a 12,5 milions d'euros, sense calendaris concrets d'execució.

Tat l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, com el de Sant Fruitós i actual president del Consorci, Joan Carles Batanés, han coincidit a qualificar aquest nou document com un pas decisiu en tots els anys de vida del Consorci, i el regidor d'Urbanisme de Manresa, Marc Aloy, ha destacat el consens assolit «després de molts anys de treball». El document serveix per començar a caminar en la definició de com ha de ser el futur parc, tot i que els tràmits per a la seva aprovació definitiva no es preveuen abans d'un any i mig.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2020 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2019/20