L'Ajuntament de Monistrol de Montserrat té damunt la taula tres propostes per posar l'última peça de la reconversió de l'antic torrent de la Canaleta en un espai de lleure. Es tracta de convertir un solar que actualment es troba en desús dins d'aquest ampli espai -que ja va ser adequat el 2010 com a passeig- per habilitar-hi una àrea lúdica.

La decisió del que s'hi acabi fent tindrà com a base un estudi que ara ha elaborat la Diputació de Barcelona i que planteja tres possibles alternatives de menys a més intervenció a partir de l'anàlisi de la implantació d'usos diferents, com són zones d'estada, espais d'activitat ludicoesportiva o de jocs infantils. En totes les alternatives, que preveuen una inversió d'entre 200.990 i 371.500 euros, es manté la condició de verd que caracteritza el passeig de la Canaleta i es posa en valor els diferents elements d'interès de l'espai. També s'estudia la topografia per tal de connectar tots els espais i possibilitar al màxim l'accessibilitat.

La transformació de l'antiga torrentera en una zona integrada a la trama urbana va començar fa gairebé vint anys i, de fet, prenia com a referència un projecte somiat des de vuitanta anys enrere. L'any 2000 es va executar el primer gran pas, la part més complexa de l'obra, com era la del cobriment del torrent, que transcorre entre la carretera de Montserrat i la façana sud del poble (la zona de can Gibert).

Des del moment que es va canalitzar i soterrar el torrent la idea ja era d'urbanitzar-ne la superfície com un espai de lleure. El 2010 es va portar a terme la urbanització de la zona de domini públic, és a dir, sobre el torrent cobert. Es va acturar al llarg d'un recorregut d'uns 400 metres de longitud, des de la plaça de la Font Gran fins a sota el plataner de can Gibert. La traça del torrent cobert es va definir i delimitar com a passeig posant-hi en una part pedra, i en una altra una capa de formigó premsat. A més s'hi van plantar arbres i s'hi va instal·lar mobiliari urbà.

Des de llavors, el torrent de la Canaleta ha esdevingut un passeig amb elements emblemàtics per als veïns d'aquest municipi del Bages sud. Ja que a banda i banda d'aquest recorregut hi ha elements rellevants com el plataner de can Gibert (catalogat com a arbre monumental), un antic aqüeducte i una petita edificació semisoterrada que havia fet les funcions de presó.