L’Ajuntament de Súria mantindrà invariables els principals impostos i taxes de cara a l’any vinent, segons l’acord a què es va arribar en el darrer ple sobre les ordenances fiscals, que es van aprovar amb els deu vots a favor de CiU, ERC, aiS i el PSC i els tres en contra de GIIS.

En concret, aquest és el quart any consecutiu sense increments en l’Impost de Béns Immobles (IBI) aplicat a finques urbanes, que en l’anterior exercici ja es va reduir el 4,9 % i es va situar en el tipus del 0,774. Pel que fa al tipus aplicat a les finques rústiques, se situarà en el 0,500 (creix un 25 % més), després del descens d’un 50,8 % de l’exercici anterior.

Les noves ordenances també congelen l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), i per cinquè any consecutiu, les taxes d’escombraries i de vehicles. Pel que fa a la taxa pel subministrament d’aigua, l’Ajuntament reduirà la quota de servei i mantindrà els actuals criteris per tal d’incentivar el consum responsable.

Per contra, el nou dictamen incorpora una taxa per l’ús del Castell, el camp municipal de futbol, el pavelló municipal d’esports, i les sales annexes a la pista central del pavelló. Tanmateix, les entitats locals que ho sol·licitin i els ho concedeixi la Junta de Govern, tindran dret a la cessió gratuïta d’aquests espais.