14 de novembre de 2018
14.11.2018

Els usuaris de FGC podran seguir pel mòbil la ubicació dels trens

Una aplicació permetrà saber en temps real a les línies de Manresa i Igualada la puntualitat dels combois, la capacitat i les parades

14.11.2018 | 12:07
Un tren de Ferrocarrils arribant a l´estació de Manresa-Alta

Els usuaris de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de les línies del Bages i l'Anoia podran saber en temps real des del seu mòbil on es troba el seu tren i el seu acompliment horari, entre altres detalls. L'empresa ha presentat el sistema Geotren, el seu projecte de geolocalització en temps real i amb plataforma de dades obertes de les seves unitats de tren. Mitjançant aquesta tecnologia, que s'ha presentat a l'Smart Mobility Congress en el marc de l'Smart City Expo World Congress, els usuaris podran conèixer en cada moment on es troba cada tren, el seu destí, les properes parades, la seva puntualitat i la capacitat del comboi.

Addicionalment, com a plataforma de dades obertes, aquesta informació podrà ser utilitzada per tercers per a construir les seves pròpies aplicacions i/o integrar-se amb altres sistemes d'informació multimodal de mobilitat d'altres operadors o modes de transport. Per tant serà una aplicació oberta.

Està previst que Geotren es posi en funcionament el primer trimestre de 2019 tant a la línia Llobregat-Anoia (la que va fins a Manresa i Igualada, respectivament), com a la Barcelona-Vallès i la de Lleida-La Pobla.

En paral·lel, està previst incorporar altres dades d'interès per als usuaris com ara el grau d'ocupació de les unitats en cada moment. El coneixement d'aquesta ocupació permetrà als usuaris escollir quin cotxe de la unitat de tren és el més apropiat segons les seves necessitats.

D'altra banda, FGC està en fase de proves de la tecnologia 5G, que integrarà tots els sistemes de comunicacions per oferir més velocitat de connexió de dispositius mòbils, de manera més fiable i amb més terminals connectats simultàniament a la xarxa. D'aquesta manera, el sistema guanyarà eficiència i serà més sostenible.

Aquestes proves s'estan realitzant actualment al tram entre Plaça Espanya i Europa|Fira.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2019 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2019/20