L'Ajuntament de Cardona ha traslladat al departament d'Ensenyament l'estudi per fer el nou accés a l'escola pública Mare de Déu del Patrocini. Es tracta d'una obra que tant el centre educatiu com el consistori consideren prioritària i molt necessària, ja que permetria crear una nova entrada al recinte que seria cent per cent accessible, és a dir, sense cap tipus de barrera arquitectònica.

En una reunió mantinguda entre l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Dolors Collell —acompanyada del seu equip—, i la directora de l'escola, Olga Batet, el departament s'ha compromès a estudiar la viabilitat de la proposta i a fer tot el possible per trobar el finançament necessari per tirar-la endavant.

Durant la reunió, l'alcalde ha subratllat que davant la manca de recursos de la Generalitat, agreujada amb l'aplicació del 155, l'Ajuntament va decidir encarregar i pagar l'estudi arquitectònic amb la voluntat d'avançar feina. El document proposa que la nova entrada a l'escola es faci pel carrer Ramon Puig i de Molins. Per salvar el desnivell actual, es dibuixa una rampa de vianants en forma de lletra 'z'. Entre tram i tram de rampa, s'hi incorporaran també escales per qui vulgui i pugui fer drecera.

La directora dels Serveis Territorials ha vist la proposta de molt bon ull i, després d'agrair l'esforç de l'Ajuntament en la realització de l'estudi, s'ha compromès a fer arribar el projecte, que també ha considerat "prioritari", al govern de la Generalitat. Es calcula que l'obra pot vorejar els 400.000 euros.

Visita a les escoles

La visita a Cardona de la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament ha passat també per totes les aules de l'escola Mare de Déu del Patrocini i també per les de l'escola Joan de Palà de la Coromina. Acompanyada de l'alcalde, Collell s'ha reunit amb les dues directores, que li han exposat el funcionament de l'escola i les necessitats més urgents que requereix cada centre. A la Mare de Déu del Patrocini, a banda del nou accés, s'ha parlat de la renovació de la instal·lació elèctrica del gimnàs, mentre que a la Joan de Palà s'ha exposat la voluntat d'incorporar el servei de cuina —ara n'hi ha un de carmanyola.

L'alcalde, Ferran Estruch, espera que les demandes que les escoles han fet a Ensenyament es puguin anar complint, tenint en compte que des de l'Ajuntament ja s'està invertint cada any en la millora dels centres. Aquest 2018, per exemple, s'ha realitzat el canvi de tot el terra de la pista del Patrocini i s'han instal·lat noves xarxes metàl·liques de protecció. Estruch ha recordat que l'equip de govern municipal compta amb un pla d'inversions a les escoles que preveu millores constants fins el 2020.