Ramon Planell Gabernet tornarà a encapçalar la candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Sant Joan de Vilatorrada a les eleccions municipals que se celebraran a final de maig de l'any que ve. Ha estat proclamar formalment per l'assemblea i de militants i a través de les xarxes ha expressat que afronta el repte "amb molta il.lusió i amb ganes renovades de seguir treballant per les persones d'aquest poble que tant estimo".

Planell, de 54 anys i enginyer tècnic de formació, serà el tercer cop que es presenta com a alcaldable d'ERC a Sant Joan, ja que en va ser també el candidat tant a les eleccions del 2011 com a les del 2015. En tots dos mandats, Esquerra ha format equip de govern amb Convergència, que en els comicis del 2011 va passar a ser la força més votada i va trencar la llarga hegemonia socialista al municipi.

Amb Planell al capdavant, a les seves primeres eleccions va aconseguir sumar un regidor més (ERC va passar de tenir-ne un a tenir-ne dos), i a les del 2015 va tornar a pujar un graó (va obtenir els tres representants actuals). En aquests moments Ramon Planell és segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada i està al capdavant de les carteres de Gestió i Planificació dels Recursos i Medi Ambient, Participació Ciutadana i Promoció Econòmica.

Amb el seu nomenament, Sant Joan és un dels municipis del Bages que ja té més clarificats els alcaldables per a les properes eleccions municipals, i és un panorama marcat per la continuïtat. I és que fins ara, a banda de Planell, ja s'han anunciat oficialment els caps de llista del PDeCAT, que serà l'actual alcalde, Gil Ariso (que suma dos mandats), i del PSC, que serà Èlia Tortolero, qui ja va liderar la formació el 2015 i que actualment és regidora a l'oposició.