Sant Fruitós de Bages durà a terme l'aplicació d'un tractament per combatre la processionària en pins del municipi. Les tasques començaran la nit dels dies 22 i 23 de novembre a partir de les 10.

L'objectiu del tractament fitosanitari és reduir la població de processionària, una eruga que habitualment apareix als pins entre els mesos de febrer i març, que també pot ser molt molesta tant per les persones com pels animals. Amb aquest tractament se'n vol reduir el màxim possible els efectes de cara a la primavera vinent en aquesta població del Bages.

Els punts on se centraran aquestes intervencions seran als parcs infantils de La Rosaleda, del Polígon Riu d'Or-Casanova, del carrer València i de Sant Iscle de Pineda de Bages, i del carrer Serrat, a Les Brucardes; i especialment també en diferents espais verds i zones amb presència de pins com són el parc del Bosquet i l'Avinguda Sant Joan, el parc de la Torre del Sanmartí en els dos accessos, el bosc de l'ermita de Sant Isidre i les franges i zones verdes de Pineda de Bages i les Brucardes.

Aquests treballs constaran de dues activitats principals: la polvorització amb canó d'aire, de manera que permet penetrar dins del fullatge de l'arbre garantint un bon repartiment del producte, especialment en arbres aïllats i que es la que es realitzarà les nits del 22 i el 23 de novembre; i tractament d'endoteràpia, un mètode que consisteix en inocular la substància activa directament al sistema de circulació de fluïts del propi arbre mitjançant un equip de pressió i que no té risc de contaminació alhora que resulta altament efectiu per al control de la plaga en zones sensibles.

Tot i que el producte amb que es realitzarà el tractament està autoritzat per la Generalitat de Catalunya, es recomana a tots als veïns mantenir les finestres tancades durant el tractament.