Després dels fets de divendres, l'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, posa en relleu el paper «dissuasiu» que pot tenir el sistema de videovigilància que recentment s'ha implementat a la urbanització, de moment amb tres càmeres (se n'han posat dues més a les Brucardes), precisament per intentar reduir la quantitat de robatoris que hi ha. Batanés té molt clar que «haver posat càmeres no els evitarà, però pot ajudar a dissuadir els lladres».

Per a l'alcalde, aquestes càmeres són un mecanisme de control i una eina especialment bona per proporcionar «informació addicional» als Mossos. Amb el que va passar divendres «en tenim la prova», apunta, tenint en compte que «sense les càmeres no hauríem sabut l'hora d'entrada del vehicle a la urbanització ni que el cotxe en va sortir amb un sol ocupant», i no amb la resta dels presumptes lladres. De tota manera, puntualitza que «aquest no és un problema només de Pineda de Bages i prou, sinó de país, perquè de robatoris a urbanitzacions residencials n'hi ha a tot Catalunya.

Fa tan sols uns dies que les càmeres s'han posat en funcionament i ja han donat els primers fruits. La intenció de l'Ajuntament (prèvia als fets de divendres) és d'anar completant un desplegament de càmeres en propers exercicis, amb la voluntat que, en quatre anys, se n'hagin instal·lat 21 de repartides per tot el municipi, la qual cosa inclou nous aparells a Pineda.