Sant Vicenç de Castellet dona avui el tret de sortida a una setmana d'activitats adreçades a conscienciar els ciutadans en la preservació del medi ambient, i que servirà de cloenda de la campa-nya Marató Residu Zero, en què prop de 550 alumnes de primària dels tres centres participants i els seus respectius familiars han après a esmorzar de manera més saludable i a generar menys residus a l'escola.

L'acte d'avui consistirà en una passejada guiada per conèixer la natura, la història i les llegendes que hi ha al voltant de Sant Jaume de Vallhonesta, seguint la pujada fins a l'ermita pel camí dels Maquis i tornant pel camí dels Noguerets.

La propera proposta serà dimarts, amb un taller de reciclatge per donar una segona vida a les pancartes i lones publicitàries. Per a l'endemà, dimecres, hi ha prevista la xerrada «La copa, una altra mirada a la menstruació», a càrrec de Mandràgores.

La resta d'activitats es reserven per al cap de setmana vinent. Dissabte arribarà una de les propostes centrals del programa, amb el mercat de segona mà i intercanvi, que se celebrarà durant tot el matí a la plaça de l'Ajuntament, i que inclourà un taller de titelles i bosses sostenibles, i també demostracions de l'energia fotovoltaica a càrrec d'Intiam Ruai, entre les 12 i les 2 del migdia.

Finalment, el diumenge 25 de novembre, tindrà lloc un taller familiar de fabricació de caixes niu per diferents espècies d'ocells presents als àmbits urbans al parc de les Escoles Velles.