19 de novembre de 2018
19.11.2018
Regió7

Sallent habilita un carril d'estacionament ràpid davant de les escoles

L'espai s'ha creat per poder parar 2 minuts per deixar els fills i filles i acomiadar-se sense baixar del cotxe

19.11.2018 | 11:48

Sallent ha posat en funcionament un carril especial davant el sector de les escoles per facilitar el procés de deixar els fills i filles a les entrades dels centres educatius. Es tracta d'un espai, batejat amb el nom de Petó i adéu, on els pares i mares es poden aturar momentàniament per deixar els seus fills i filles prop de l'escola sense sortir del cotxe.

El punt de parada està pensat perquè el conductor s'hi pugui aturar un màxim de dos minuts i els infants facin un recorregut segur per la vorera fina a arribar a l'escola sense que hagin de travessar la carretera i passar per zones conflictives.

L'àrea funciona coincidint amb les hores d'entrada de les escoles. El temps de parada és de màxim dos minuts, el temps just perquè els nens i nenes baixin del cotxe, agafin la bossa i s'acomiadin dels seus acompanyants.

L'única zona on es podrà parar serà en aquest carril escolar. Els pares i mares que vulguin acompanyar els nens i nenes fins a la porta de l'escola hauran d'aparcar el cotxe a dins l'aparcament.

Amb l'ordenació del trànsit, la zona serà molt més segura per a tots els infants. El trànsit fluirà i s'evitaran embussos causats per vehicles mal estacionats, maniobres de xotxes i situacions de risc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2020 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2019/20