L'Assemblea Municipal de Sallent, que es va fer dimarts al vespre, va aprovar per unanimitat les dues propostes que hi havia sobre la taula: declarar el rei persona no grata al poble i que l'Ajuntament es desvinculi de les empreses de l'Ibex 35. Aquesta era la cinquena assemblea oberta que acull el municipi i va reunir una cinquantena de persones. Ara, les propostes es portaran al ple municipal per ser debatudes i aprovades en cas que es consideri oportú.

La primera proposta que es va debatre va ser la que sol·licitava que l'Ajuntament es desvinculi de les empreses de l'Ibex 35 arran del trasllat de seus a fora de Catalu-nya en el procés d'independència. La proposta, que va tenir 44 vots a favor i una abstenció, demana que el consistori faci una migració dels serveis bàsics, asseguradores i entitats bancàries de l'Ibex a alternatives «més republicanes».

La segona proposta, que sol·licita que es declari persona no grata el rei a la vila de Sallent davant la situació actual de Catalunya, va ser aprovada amb els 45 vots a favor de tots els assistents.