23 de novembre de 2018
23.11.2018

Delegats i delegades de Bages i Moianès debaten sobre el sexe i l'exposició a les xarxes

La trobada pretén afavorir la visió critica, l'apoderament i l'autonomia dels joves

23.11.2018 | 17:33
Delegats i delegades de Bages i Moianès debaten sobre el sexe i l'exposició a les xarxes

Sant Joan de Vilatorrada ha acollit la 33a Trobada de delegats i delegades, que enguany ha tractat sobre la hipersexualització i l'exposició de la pròpia imatge a les xarxes socials, un tema que ha generat molt interès atès que preocupa al conjunt de la comunitat educativa.

Segons diversos experts, la hipersexualització de la societat afecta a tothom, però especialment les dones i a als i les joves, i aquest fet s'accentua amb la sobreexposició a les xarxes socials. El conseller de l'Àrea d'Educació, Cultura i Joventut del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernàndez, ha explicat que «Més enllà d'una part estètica, ens preocupa molt el canvi de valors i actituds que comporta. Hem volgut oferir eines per tenir una mirada crítica sobre els missatges mediàtics amb l'objectiu de prevenir, en la mesura del possible, la hipersexualització precoç».

Abans de la trobada els estudiants del CFGS d'ASCIT van rebre una formació sobre l'eix temàtic a càrrec de l'Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona, i durant la Trobada aquests mateixos estudiants han organitzat diverses dinàmiques de sensibilització als i les joves delegats.

A la jornada hi van participar unes 300 persones entre alumnes i professorat de 24 centres de secundària. És una iniciativa del Consell Comarcal del Bages, i compta amb el suport del Cicle Formatiu de grau superior d'Animació Socio Cultural i Turística (CFGS d'ASCIT) de l'Institut Guillem Catà i dels/les professionals de joventut de la comarca del Bages.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2020 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2019/20