27 de novembre de 2018
27.11.2018

La Diputació de Barcelona engega una campanya de sensibilització sobre la prevenció d'incendis

L'objectiu és conscienciar la població sobre la necessitat de mantenir actituds responsables envers el bosc durant tot l'any

27.11.2018 | 18:03
La Diputació de Barcelona engega una campanya de sensibilització sobre la prevenció d'incendis

La Diputació de Barcelona ha iniciat una campanya de sensibilització de la ciutadania de cara a la prevenció d'incendis de l'any 2019. La campanya ha estat presentada pel vicepresident primer i responsable de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras, que l'ha qualificat com a innovadora pel sentit dels seus missatges i perquè hi han participat els diferents agents que intervenen en la prevenció i lluita contra els incendis forestals.

Guiteras ha destacat que el 66% del sòl de la demarcació de Barcelona són terrenys forestals, un terreny que, sense cap tipus de gestió, pot convertir-se en un polvorí a l'estiu. En aquest sentit, Guiteras ha assenyalat: «Fem aquesta campanya per sensibilitzar la societat civil perquè ha d'estar mobilitzada. Les administracions soles no podem fer sols aquesta feina, sinó que hi ha de participar tothom, perquè és un problema de tots», per remarcar el fet que més de 500.000 persones de la demarcació de Barcelona, el que significa un 10% de la població, viu en urbanitzacions rodejades de boscos.

Pel que fa a la sensibilització i participació ciutadana en la prevenció d'incendis, aquesta campanya que engega avui la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, el cos de bombers i els agents rurals de la Generalitat, el Secretariat de les ADFs i la Fundació Pau Costa, consta que quatre espots, que es difondran a través de diversos canals i que tracten cadascun d'ells una actitud positiva de la ciutadania envers la prevenció d'incendis.

Els quatre missatges que es transmeten són: la importància de la prevenció i l'autoprotecció en urbanitzacions envoltades de bosc, portar a terme una adequada gestió forestal que eviti que els incendis es propaguin lliurement, consumir productes agraris de proximitat que permetin recuperar al bosc antics camps de conreu i pastures existents, i que les imprudències i negligències de les persones són una causa evitable dels incendis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2020 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2019/20