El veïns i veïnes d'Artés majors de 16 anys podran votar, a partir d'aquest dissabte i fins al 16 de desembre, 10 de les 67 propostes que formen part dels tercers pressupostos participatius del municipi. Els projectes més votats seran els que prioritzarà l'Ajuntament d'Artés a l'hora d'elaborar el pressupost municipal pel 2019, que preveu aprovar el gener vinent.

L'equip de govern de l'Ajuntament d'Artés va iniciar el procés participatiu amb sis assemblees temàtiques on han participat, debatent i proposant accions, un total de 53 persones diferents. D'aquestes assemblees han sortit 57 propostes a les quals cal afegir-hi les 10 sorgides dels pressupostos infantils, en els quals han participat 126 infants (i les seves famílies) que estan cursant els cursos de 5è i 6è de primària a les escoles de la vila.

Així doncs, la gent empadronada a Artés i major de 16 anys podrà votar en una Consulta Popular, des de l'1 al 16 de desembre. Haurà de seleccionar 10 del total de 67 propostes, la valoració econòmica de les quals ascendeix a 931.950 euros. La votació es podrà realitzar on line des de la pàgina web municipal de participació participa.artes.cat, o bé presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament d'Artés, de les 9 a les 14 hores.

Un cop realitzada la consulta, l'equip de govern confeccionarà el pressupost municipal del 2019 intentant incorporar el màxim de propostes que ja estaran prioritzades per la ciutadania segons el nombre de vots rebuts a la votació. La previsió és aprovar aquest pressupost al gener de l'any vinent.