L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages obrirà un procés participatiu perquè els veïns escullin el nom de dues places. L'una és situada entre la carretera de Vic i els carrers Joan XXIII i Albéniz, i l'altra és a tocar del carrer de laVerge de Joncadella de Pineda de Bages.

Les votacions seran del dilluns 10 de desembre al diumenge 16 de desembre, i hi podrà participar, una única vegada, qualsevol persona major d'edat empadronada al municpi. Les votacions es podran fer per via telemàtica (a través de la pàgina web municipal i de l'APP mòbil municipal) i presencialment a l'ajuntament en horari d'atenció al públic (de dilluns a divendres de 9 a 2 i els dijous de 5 a 7). El dijous 13 de desembre també es podrà votar presencialment al local municipal de Pineda de Bages, de les 11 del matí a les 2 del migdia.

Els veïns podran escollir una opció d'entre les tres proposades per a cada un dels dos espais, i tindran la possibilitat de proposar-ne una quarta. En aquest cas, no podran votar cap de les preestablertes.

Pel que fa a la plaça de Pineda de Bages, les opcions possibles són la de Primer d'Octubre, proposada per l'Associació de Veïns de Pineda; plaça de Maurici Ser-ramalera, en record del primer president que va tenir l'associació de veïns; i plaça de la Llibertat, que també proposa l'associació com a resposta a la situació que viuen ara polítics empresonats.

L'altre espai també té com a opció la de Primer d'Octubre en record a la gesta del referèndum del 2017. Les altres propostes són plaça del Ressorgiment, per acompanyar l'Escultura del Ressorgiment que ja hi ha; o plaça Catalunya , que s'havia proposat al Pla d'Ordenació Urbana del 1969 i no va prosperar.

El nom que es posarà a cada plaça serà el més votat. Si en els dos casos guanya el nom de Primer d'Octubre, aquest nom es posarà a l'espai públic on hagi obtingut més nombre de vots, i en l'altre espai es posarà la segona opció més votada.