Unes 200 persones van assistir a l'acte celebrat al centre cívic del Pont de Vilomara i Rocafort per celebrar els 40 anys de la creació de l'agrupació local del Partit dels Socialistes de Catalunya i «reivindicar» la feina feta al poble pels diferents governs d'aquesta formació a l'Ajuntament.

L'acte es va iniciar amb la intervenció del primer secretari del PSC al Bages, Berguedà i Solsonès del partit i alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, que va destacar que el Pont de Vilomara és un referent per a aquesta federació. Després de la projecció d'un vídeo amb imatges d'aquests 40 anys, es va fer un homenatge als tres militants de l'agrupació local que també celebren els seus 40 anys de militància ininterrompuda al partit, Santiago Moreno, Nadal Chavarria i Emilio Luna, als quals es va fer lliurament d'una placa per la seva feina i compromís amb el partit.

A continuació es va iniciar una tertúlia en què diverses persones properes als alcaldes Cecilio Rodríguez Carmona (1979-1983) i Evarist de la Torre (1983-2007) van recordar les seves figures, tot explicant anècdotes i vivències durant els seus anys de govern. Una de les més divertides va ser quan Isidre Brunet, regidor durant la legislatura 1979-1983 amb Cecilio Rodríguez Carmona i un dels impulsors de l'agrupació local del PSC, va explicar que cap dels dos no volia encapçalar la llista a les primeres eleccions democràtiques, l'any 79, i que ho van resoldre «jugant-nos-ho als xinos». Va perdre Cecilio Rodríguez (pare del batlle actual ), motiu pel qual li va tocar encapçalar la llista, el que el va convertir en alcalde. Antoni Fogué, expresident de la Diputació, i José Luis Irujo i Nadal Chavarria, tots dos membres dels governs d'Evarist de la Torre, van ser els altres participants en aquesta tertúlia. En acabat es va retre homenatge a les esposes dels dos alcaldes. L'acte es va cloure amb la presentació i intervenció del nou candidat del PSC al Pont per a les properes eleccions municipals, Enric Campàs, que actualment és primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament.