La Generalitat ha aprovat avui, durant reunió el Consell Executiu, prorrogar fins a l'1 de setembre de l'any vinent el termini perquè els usuaris de l'autopista Terrassa-Manresa(C-16) disposin de teletac o d'un altre dispositiu dinàmic de pagament per poder seguir accedint als descomptes generals que s'hi apliquen en dies laborables des de fa una dècada, tal i com havia anunciat el departament de Territori i Sostenibilitat fa unes setmanes.

Els descomptes que s'apliquen a la barrera de Sant Vicenç-Castellbell de l'autopista Terrassa-Manresa (C-16) des de l'any 1999 a tots els vehicles -sense cap requisit pel que fa al sistema de pagament-, a partir del proper 1 de gener havien de requerir que l'usuari disposés de Teletac o de qualsevol altre sistema dinàmic de pagament autoritzat (com ara l'app Satellise) perquè li fos d'aplicació. Dit d'una altra manera, si el conductor no en portava cap (i,per tant, feia un pagament amb targeta), el peatge li sortiria molt més car, ja que se li cobraria l'import íntegre.

La modalitat de descompte en qüestió vigent fa deu anys (que suposa una rebaixa del 45% sobre la tarifa total, que és la que es paga en caps de setmana i festius) fins ara s'aplica automàticament a qualsevol modalitat de vehicle, sigui quin sigui el mètode de pagament que utilitza l'usuari.

Però en el decret publicat pel departament de Territori i Sostenibilitat en l'últim Diari Oficial de la Generalitat de l'any 2016 (el que regulava els descomptes afegits que la Generalitat va posar en marxa ara fa gairebé dos anys) s'especificava també que «a partir de l'1 de gener del 2019 les tarifes base aplicables de dilluns a divendres no festius només seran d'aplicació als usuaris de totes les categories de vehicles que utilitzin com a modalitat de pagament el sistema de pagament dinàmic o telepeatge (sistema Via T) o qualsevol altre sistema dinàmic prèviament autoritzat, i seran d'aplicació a la resta d'usuaris les mateixes tarifes base i els peatges resultants aplicables els dissabtes, diumenges i dies festius».

En concret, amb les tarifes actuals, de dilluns a divendres laborables l'autopista costa per a un turisme 4,31euros si hi fa tot el recorregut (i per tant passa pel peatge central) i 2,16 euros si surto entra a SantVicenç (el que s'anomena barrera lateral). En canvi, els imports base íntegres són de 7,84 euros en el primer cas, i 3,94 en el segon.