Castellterçol serà la seu de la dotzena Fira del Món Geganter, que se celebrarà el cap de setmana del 27 i 28 d'abril del 2019. El municipi ha estat escollit com a seu de la fira durant els actes del 30è aniversari dels gegants Treball i Cultura de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC).

La Fira del Món Geganter és una de les tres activitats principals de l'agrupació catalana que es porta a terme des de l'any 2007. Amb motiu dels 65 anys de l'estrena dels seus gegants i nans i dels 25 anys de la formalització de la colla gegantera, Castellterçol va decidir presentar una candidatura per acollir la fira, que finalment ha estat aprovada.

Amb la dotzena edició de la fira, la colla gegantera de Castellterçol pretén «posar un punt d'atenció a la figura del capgròs, sense oblidar els gegants, ja que són una part de la imatgeria festiva que, avui en dia, estan a l'ombra dels gegants i no gaudeixen de la rellevància que els pertoca dins el folklore del nostre país», apunten des de la colla moianesa.

Així doncs, aprofitant el gran vincle que Castellterçol té entre gegants i capgrossos, «ja que els entenem com una unitat inseparable i així es demostra a les diferents cercaviles i ballades», la colla moianesa posarà atenció a l'ús dels capgrossos i nans des de les diferents conferències, cercaviles, tallers i l'espectacle que es portaran a terme durant la fira.

La Fira del Món Geganter va néixer amb la finalitat d'acostar a les colles l'activitat dels diversos sectors implicats en el fet geganter i de crear un espai de trobada per a geganters, entitats, artesans, constructors, luthiers, llibreters, músics i empreses relacionades amb aquest món.

Durant el cap de setmana hi haurà trobada de colles i expositors, xerrades, debats, tallers i formació, activitats infantils, concerts i mostres de balls.