Diverses emissores de ràdio local oferiran avui, dimarts, el programa especial Nadal a la presó, dedicat als polítics presos. Emissores properes als centres penitenciaris dels líders encausats per l'1-O com Ràdio Sant Joan, Ràdio Santpedor, 103.3 FM de Valls o Vilafant 107.3 FM, així com altres emissores d'arreu del país, emetran un programa amb familiars i amics dels empresonats, que explicaran com celebren les festes.

A la iniciativa també s'hi sumaran personalitats que traslladaran el seu escalf el dia de Nadal com els cantants Gerard Quintana, Lluís Gavaldà i Alguer Miquel, l'actriu Montserrat Carulla o el futbolista Xavi Hernàndez. Es tracta d'una iniciativa d'un grup de professionals voluntaris que també es podrà seguir per internet.

La iniciativa s'ha fet pública a través del compte de Twitter Nadal a la presó i s'hi ha sumat emissores de ràdio de proximitat de municipis com Vic, Vilafranca del Penedès, Taradell, Súria, Solsona, Arbúcies, Banyoles, Cardedeu, Manlleu, Puig-reig o Sallent. Es podrà escoltar a les 13.45 h i a les 21 h d'aquest dimarts 25 de desembre.

L'espai també comptarà amb la col·laboració de reconeguts comunicadors que tenen previst desitjar un bon Nadal als polítics presos. Es tractaria dels periodistes Jordi Basté, Carles Francino, Mònica Terribas, Josep Cuní i Albert Om.