Una munió de persones es va apropar aquest dimarts al vespre, dia de Nadal, al pla de Lledoners, que va quedar petit per donar suport i ànims als independentistes presos en una data tan especial. A l'habitual càntic de bona nit que cada dia a les 20 h dedica Joan Bonanit a Sànchez, Junqueras, Rull, Turull, Romeva, Forn i Cuixart, ahir s'hi van sumar centenars de veus, que van cantar una versió nadalenca i reivindicativa de la cançó «Bona Nit» d'Els Pets. I la resposta, els crits de bona nit sortits des de dins de la presó, van fer esclatar aplaudiments i més crits entre els presents.

Tot i el fred, l'esplanada de davant la presó es va omplir de gent, banderes i proclames. Entre ells, autoritats com el conseller Damià Calvet. L'embús de vehicles va ser considerable i la fila de cotxes va arribar fins les rondes de Manresa. I és que la iniciativa del bagenc Joan Bonanit de convertir la mítica cançó d'Els Pets en una nadala dedicada als polítics empresonats, va trobar bona resposta i va propiciar un moment emotiu.

El jove fa uns dies va penjar la peça al seu perfil de Youtube. Ahir, hi havia qui duia la lletra de «Bona nit» impresa en un paper, altres ja se la sabien de memòria i la van cantar acompanyat per la llum de telèfons mòbils i lots. Després, es va fer el tradicional bona nit, desitjant la bona nit a cada pres, un a un, i obtenint respiosta de pràcticament tots des de l'interior.

La cançó ha estat adaptada per Ariadna P., i compta amb la veu de Sílvia Montells i Joan Antonell, a la guitarra. «Els murs no ens separen», diu el tema, que fa una crida als polítics a no rendir-se perquè «la llibertat és a tocar». «La gent està tossudament alçada, no defalliu», insisteix, tot assenyalant que «ens en sortirem, el poble mai falla». I clou dedicant-los una «molt bona nit».

La veu de Turull

L'altra sorpresa de la nit va ser que els concentrats van poder sentir la veu de Jordi Turull. Va ser a través del telèfon mòbil de la seva germana, aprofitant la comunicació telefònica setmanal que es permet als presos amb la família. La germana de Turull va acostar el telèfon a un megàfon i es va poder sentir l'exconseller del govern de Carles Puigdemont agraint el gest als concentrats.