L'Ajuntament de Súria vol estudiar quines millores urbanístiques pot portar a terme al conjunt del nucli urbà per adaptar-lo el màxim possible a les necessitats de la gent gran.

La proposta s'emmarca dins de les accions de la Xarxa Global de Ciutats Amigues de les Persones Grans, que promou l'Organització Mundial de la Salut per fomentar l'adaptació dels nuclis urbans a les necessitats que es deriven de l'augment de l'esperança de vida i amb l'objectiu d'intercanviar experiències entre municipis.

L'Ajuntament de Súria s'ha sumat a la iniciativa, i ja ha iniciat els treballs per a l'elaboració d'un document de diagnosi sobre la situació actual, mitjançant diverses reunions de treball que s'estan fent amb persones grans, entitats, i professionals que treballen amb aquest col·lectiu. L'elaboració d'aquest document serà a càrrec de l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament i de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb el Consell Municipal de la Gent Gran.

El Bages és el territori català amb més adhesions a la Xarxa Global de Ciutats Amigues de les Persones Grans impulsada per l'Organització Mundial de la Salut, a la qual també pertanyen Balsareny, Cardona, Manresa, Navarcles, Navàs, Sant Fruitós de Bages, Sant Mateu de Bages, i Sant Vicenç de Castellet.