Cardona tancarà aquest dilluns el carrer Major amb motiu dels treballs de reurbanització que s'estan fent al carrer Convent. Aquestes obres van començar el mes de juliol amb la primera fase —entre el carrer Major i el tram de les escales— i van continuar el mes de novembre amb la segona fase, que es va iniciar al tram que va de la plaça de la Fira fins al carrer de les Flors. Ara, un cop passades les festes de Nadal, es procedirà a tallar el pas de vehicles i vianants en l'encreuament dels carrers Major i Convent. L'Ajuntament va decidir aquest calendari tenint en compte la gran quantitat de comerços que es troben al carrer Major, un dels eixos comercials de Cardona.

L'empresa que realitza les obres, Cots Codina SL, ha informat que el tall de vehicles serà total mentre durin les obres en aquest punt, però que els vianants podran passar-hi un cop acabin les jornades laborals dels operaris.

La Policia Local senyalitzarà degudament la zona i informarà a veïns i comerços. No obstant això, qualsevol veí o comerciant que detecti una afectació es pot posar en contacte amb l'Ajuntament per tal de trobar-hi una solució.

Pla de Mandat

La reurbanitzció del carrer Convent està prevista en les inversions del pla de mandat de l'Ajuntament de Cardona i es troba contemplada en el pressupost municipal del 2018. En aquest sentit, és una de les actuacions per les quals es va sol·licitar i obtenir el pla de finançament de la Diputació de Barcelona en el marc del Pla de Concertació 2015-2019. L'obra té un pressupost de 186.945 euros (IVA inclòs) i contempla la reurbanització del vial en tota la seva llargada, amb l'objectiu de millorar-ne el seu estat general de conservació. Situada en ple Centre Històric, és una de les vies que comunica el centre de la vila amb l'institut, el CAP o la residència.

L'actuació preveu la supressió de les voreres en el primer tram del carrer i es planteja un nou paviment que es farà aprofitant tota la pedra actual que es pugui o amb pedra natural del mateix tipus i cromatisme que les que hi ha ara, per tal de mantenir la màxima coherència amb la resta de reformes d'urbanització realitzades en l'àmbit del nucli antic. Aprofitant el desmuntatge del paviment, la intervenció també preveu l'adequació i el soterrament de totes les xarxes de serveis existents d'aigua, llum, enllumenat públic, telecomunicacions, electricitat i sanejament.

El carrer Convent està situat al centre històric de Cardona i està declarat bé d'interès cultural en la categoria de conjunt històric, motiu pel qual la intervenció compta amb un seguiment arqueològic.