La línia Llobregat-Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) va registrar el 2018 un increment del nombre d'usuaris, fins a assolir un total de 23 milions de validacions de viatges en conjunt. Això suposa un increment del 3, 3 % respecte el 2017, i es confirma la tendència creixent d'aquests últims anys pel que fa a la quantitat de passatgers de la línia.

L'augment de la mobilitat en aquesta línia ha estat global en els darrers dotze mesos, i sobretot s'ha concentrat en la segona corona, amb una incidència especial en el tram entre la Colònia Güell i Martorell Vila, on la mobilitat ha crescut un 7,4 %, molt per sobre de la mitjana de la línia. També són destacables els ramals d'Igualada i Manresa de rodalies, amb un 5 % més de viatges que durant el 2017.

Pel que fa a l'Índex de Control de Qualitat, que mesura objectivament el servei realitzat i quantifica la desviació a partir de les incidències i viatgers afectats respecte el servei teòric, es manté pràcticament invariable a la línia Llobregat-Anoia, i ha passat del 99,23 % al 99,24 %.

La línia Llobregat-Anoia va tenir el 2018 una evolució similar a la de la resta de línies de la xarxa de FGC, que en el seu conjunt ha tingut els millors resultats de la seva història, amb més de 87 milions de viatges. La línia Barcelona-Vallès també va tenir el 2018 un increment del 3,3 % del nombre de validacions, amb 64 milions de viatges, i la línia Lleida-La Pobla és la que més va créixer. Ho va fer en un 6,8 %, amb més de 220.000 viatges.