15 de gener de 2019
15.01.2019
Regió7

Posen al descobert una part de l'antic mur del castell de Castellet

El tram de paret s'ha destapat en el marc de les noves prospeccions que s'han començat al conjunt monumental

15.01.2019 | 16:30
El tram superior de la mur que s'ha posat al descobert

L'Ajuntament de Sant Vicenç ha iniciat una nova fase de prospeccions arqueològiques a l'entorn de Castellet en el marc de la fase 4 del Pla Director d'aquest conjunt monumental Fins ara, l'equip que treballa sobre el terreny ha localitzat la part superior de les restes de l'antic mur del castell de 19 metres de longitud. Els arqueòlegs continuen treballant en noves cates des de la façana nord de l'ermita fins al turó, on s'ha retirat el pal i la senyera, i el final del recinte. Les prospeccions que s'estan realitzant i que continuaran fins al mes de març permetran datar amb exactitud l'antic castell medieval.

L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet va fer una important descoberta en aquest entorn l'any passat en què es va descobrir un cementiri medieval a través de les restes de vuit cossos localitzats. Un cop obtingudes les proves del carboni 14, fetes en dos dels individus als Estats Units, els resultats indicarien que una de les restes humanes es correspondria a finals del segle XI i l'altre, al segle XII. Les prospeccions que s'estan fent aquest mes de gener preveuen excavar la necròpolis amb major extensió per comprovar si hi ha noves restes.

El procés de rehabilitació del conjunt medieval de Castellet continua avançant. Més enllà de l'execució de la fase 4, en l'actualitat es redacten els projectes de les fases 2, 3 i 6 que es corresponen a la rehabilitació de l'ermita, a la reconstrucció de la casa de l'ermità i a l'adequació de la torre, que funcionarà com a mirador, respectivament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2020 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2019/20