L'equip de govern de l'Ajuntament de Santpedor ha presentat una denúncia contra agents dels cos de Policia Local d'aquest municipi perquè considera que han establert un sistema de baixes encadenades que suposa tenir una plantilla de policies insuficient per atendre les necessitats de seguretat de la població. L'Ajuntament va donar a conèixer ahir que havia presentat una denúncia davant de jutjat de guàrdia de Manresa «per presumpta comissió d'actuacions delictives per part d'alguns membres de la Policia Local».

La mateixa Prefectura de la Policial Local ha fet un informe en què detalla els indicis que apunten a la tesi de la vaga encoberta. Hi va haver un degoteig de baixes en dues setmanes del mes de desembre que van fer que en alguns moments hi hagués actiu, només, el 50% de la plantilla. Però aquestes baixes s'han perllongat i a hores d'ara la població ja acumula més de 30 dies amb una plantilla sota mínims.

En un comunicat, l'Ajuntament «lamenta haver de dur a terme accions com aquesta», però considera que, «a més de l'obligació legal de denunciar uns fets que poden constituir delicte, ha de defensar amb prioritat absoluta la seguretat dels veïns i la garantia de l'ordre públic a tot el municipi de Santpedor».