Una cinquantena de participants, entre carruatges, genets i tractoristes, van omplir ahir els carrers de Castellterçol en la celebració d'una de les festes més arrelades i centenàries del municipi, la de Sant Antoni Abat, patró del gremi de traginers.

La diada va començar de bon matí quan els tres banderers de la festa, acompanyats per socis, amics i agremiats, es van trobar a la plaça de Cal Llauner i, juntament amb els tres portadors de la bandera antiga, van iniciar el trajecte cap a l'església, enguany amb l'orquestra Rosaleda. Ja al temple, el rector mossèn Ramon Muntades va oficiar la celebració eucarística, amb la participació musical de la Coral Castellterçol. En acabat, es va fer la benedicció dels panets de sant Antoni, veneració de la imatge del sant i cant dels goigs originals d'Anton Malats, capellà fill del poble.

A les 12 del migdia va començar l'acte central a la plaça de Prat de la Riba, amb la benedicció i els tres tombs, que van precedir la cavalcada pels principals carrers i places del poble, encapçalada pels tres banderers dalt dels cavalls i l'orquestra. Els participants van ser obsequiats al final del seguici amb els tradicionals tortells de Sant Antoni, que durant la festa es posen a la venda.

La festa va continuar a la tarda amb un cafè concert, l'actuació de l'esbart infantil Rosa d'Abril i el ball final, en el decurs del qual els tres administradors d'enguany van fer traspàs de les capes i bar-rets de copa als del 2020.