Un grup de 63 cantaires de l'Orfeó Català han volgut participar en els actes reivindicatius d'aquest diumenge al pla de la presó de Lledoners. La seva actuació està sent seguida per milers de persones que, tot i la pluja d'aquest matí, s'han desplaçat al centre penitenciari per acomiadar els polítics presos.

Els cants de l'Orfeó Català, que estan fent les delícies del públic, han estat acompanyats a l'inici dels Músics per la Llibertat, que han tocat temes tradicionals del repertori català. Llargs aplaudiments clouen cada una de les cançons interpretades.

Cantaires de l'Orfeó Català interpreten el Cant de la Senyera a Lledoners

Cantaires de l'Orfeó Català interpreten el Cant de la Senyera a Lledoners

El pla de Lledoners s'ha anat omplint des de quarts d'11 del matí, coincidint amb l'arribada dels caminadors de la Garrotxa, que han recorregut desenes de quilòmetres a peu d'Olot a Lledoners des de Diumenge passat. La caminada estava organitzada per la plataforma Bianya Sobiranista i Òmnium Garrotxa.

Al voltant de les 4.000 persones segons l'organització ha desafiat el fred , la pluja i el fang i no s'han perdut l'actuació de l'Orfeó Català que, després de cantar a Puig de les Basses i a Mas d'Enric, han fet una parada a la presó de Lledoners, Anna Rosés, cantaire i portaveu de la formació, ha explicat que la seva idea inicial era cantar dins les presons però que els va semblar més reivindicatiu fer-ho a fora, amb els actes de la gent. Rosés creu que s'ha coincidit en un moment ''molt especial'' que el fa més ''emotiu''. S'ha mostrat esperançada que ''es faci justícia'' i que puguin tornar amb els polítics lliures. Pel concert, l'Orfeó ha preparat un repertori tradicional per a que ''toqui d'aprop''.

Entre els assistents a l'acte s'han pogut sentir crits d'''absolució'', ''llibertat'' o ''independència''. El conductor de l'acte, Jordi Pesarrodona, ha recordat Jordi Cuixart i ha reivindicat únicament l'absolució per tots els encausats. Si pogués parlar amb els presos, Pesarrodona els diria que no s'acceptarà cap rebaixa de sentència ni indult i que si cal, tothom entrarà a presó com a mostra d'estar ''al seu costat''.

L'acte ha acabat amb una recollida de firmes en suport a la Caputxinada de Girona que amb una tancada indefinida per part d'estudiants a la UdG que reclama la retirada de la denúncia per part d'Adif pel tall de les vies del TGV l'1 d'octubre passat.