Súria ha renovat aquest diumenge 20 de gener el Vot de Poble a Sant Sebastià, copatró de la vila, en la missa solemne celebrada a l'Església Parroquial de Sant Cristòfol. La música ha estat protagonista destacada d'aquest primer cap de setmana de la Festa Major d'Hivern.

La diada de Sant Sebastià ha començat amb una galejada matinal a càrrec dels Trabucaires del Tro Gros. L'amenaça del mal temps ha obligat a suspendre la tradicional cercavila i a traslladar la celebració del vermut popular al Pavelló Municipal d'Esports. El darrer acte festiu d'aquest diumenge ha estat la primera representació de l'obra 'Oliver, el musical'.

Pel matí, la renovació del Vot de Poble ha omplert l'Església Parroquial de Sant Cristòfol. En el transcurs de la missa solemne, el rector Joan Francesc Casals ha destacat l'arrelament la tradició del Vot de Poble i ha desitjat que aquesta fidelitat contribueixi a "fer de Súria un poble gran i feliç".

A l'acte religiós hi han assistit l'alcalde Josep Maria Canudas i altres membres de la corporació municipal, a més de representants de les entitats surienques. La missa ha acabat amb el cant dels Goigs de Sant Sebastià, d'Antoni Malats.Posteriorment, el vermut popular ha comptat amb l'actuació musical de Filferro Duet.

Per la tarda, l'estrena d''Oliver, el musical', ha omplert el Teatre del Foment Cultural. L'obra, amb producció i posada en escena del Foment Cultural, és un dels actes destacats del programa de la Festa. Les properes representacions tindran lloc dissabte 26 i diumenge 27 de gener.

Prèviament, dissabte, el músic surienc Mateu Peramiquel i la cantant Carolina Alabau van oferir un concert al pavelló amb la participació de les cantants Anaïs Vila i Mar Puig en algunes peces. En el concert es van oferir nous temes del músic surienc i versions de conegudes cançons, interpretades amb intensitat i intimisme.

El mateix dissabte, la plaça de Sant Joan va ser l'escenari de l'espectacle infantil 'Teatre Arrossegat de Catalunya', a càrrec de la companyia Teatre Nu. Durant el cap de setmana també s'ha desenvolupat la 25a Tirada Internacional d'Armes Pneumàtiques al Camp de Tir de la Vall Seca.

El programa d'actes de la festa de Sant Sebastià es reprendrà el divendres 25 de gener i es perllongarà fins al proper 3 de febrer amb nombroses propostes.

Entre altres, el dissabte 26 s'inaugurarà l'exposició '50 anys de Joventuts Musicals'. Una mostra retrospectiva de l'entitat surienca, que ens mostrarà una història de mig segle d'activitats de dinamització artística en els àmbits de la música i les arts plàstiques. Joventuts Musicals ha tingut un paper clau en la difusió de la cultura musical a la vila. L'acte d'inauguració comptarà amb paraules i impressions de fundadors i antics animadors de l'entitat, i una intervenció musical a càrrec de l'Escola Municipal de Música. Es farà a Cal Balaguer del Porxo.