L'Espai Cultural de la Fàbrica Vella acollirà demà, dissabte, a les 6 de la tarda, la projecció del llargmetratge L'Estació, el meu barri, que repassa la història del barri sallentí. L'acte inclourà un col·loqui amb l'autor del projecte, José Carlos Rodríguez, i els protagonistes del documental.

La proposta audiovisual fa un viatge al passat, des del 1960 fins a l'actualitat, mitjançant el testimoni de 16 persones; veïns de diferents generacions, personalitats polítiques i testimonis vinculats al barri. Seguint la història de la comunitat, els protagonistes analitzen les diferents etapes fins a la seva desaparició.

La versió que es projectarà presenta millores en la postproducció respecte a la versió que es va presentar el maig del 2017 a l'IES Llobregat. El projecte, que va començar a desenvolupar-se l'any 2014, ha tingut el suport i la col·laboració de diferents institucions i particulars. El documental va superar amb èxit una campanya de crowdfunding que li ha permès desenvolupar la versió definitiva. Les entrades gratuïtes per assistir a la projecció es poden adquirir a l'Ajuntament de Sallent o bé a la plataforma web codetickets.com. La intenció és presentar el treball a diferents festivals audiovisuals i a televisions locals.