L'Ajuntament de Fonollosa ha donat a conèixer les persones i institucions que rebran els primers Guardons Pobles de Fonollosa, creats per reconèixer i homenatjar persones, entitats o col·lectius del municipi o que han treballat pels seus nuclis.

El Guardó d'Honor ha recaigut en Francesc Parcerisas i Felip. Activista social i cultural, veí de Fals, ha dedicat bona part de la seva vida al poble. Ha estat president de l'Associació Cultural i Recreativa de Fals. Va començar a fer teatre al poble fa 53 anys, i des del 1989 és el director del Grup de Teatre de Fals, per al qual també ha creat diverses de les obres representades. també, impulsor i coordinador artístic del Pessebre Vivent del Bages, que enguany ha celebrat 40 anys.

El guardó Història i Cultura ha estat per al Grup de la Memòria Històrica de Fonollosa i Camps i Grup de Recerca i Divulgació de la Història de Fals. Fa més de 14 anys que treballa en la recuperació de la memòria històrica dels pobles del municipi.

Pel que fa al guardó Esport, recau en Andrea Carmona i Raya, esportista d'elit de l'equip nacional de Gimnàstica Rítmica (júnior i sènior), veïna de Canet de Fals. Amb el Club Egiba, ha estat campiona de Catalunya diverses vegades, d'Espanya i en diferents internacionals. Amb la selecció espanyola ha obtingut diversos premis, com l'or de terra i el bronze de barra als Jocs del Mediterrani, i la 7a posició al campionat Europa sènior de Glasgow. També es va decidir atorgar reconeixements als 40 anys de construcció del Casal de Fals, Associació Cultural i Recreativa de Fal, i als 25 anys del Casal de Camps, Associació Cultural de Veïns de Camps.

Els guardons seran lliurats el dissabte 16 de febrer al vespre en un acte institucional que se celebrarà al Centre Cultural de Fonollosa.