25 de gener de 2019
25.01.2019

Les obres del pont vell de Sallent avancen a bon ritme

Els treballs, que s'han reprès aquest mes de gener, està previst que s'allarguin uns tres mesos

25.01.2019 | 11:37
Els treballs al pont vell s'han reprès aquest mes

Les obres del pont Pere Otger (el pont vell) de Sallent, que estaven aturades des de l'estiu i s'han reprès aquest mes, continuen avançant satisfactòriament. Segons han informat des del consistori, s'han iniciat els treballs de neteja i restauració de les pedres de l'estructura del pont.

Les tasques han començat amb l'ajuda de plataformes elevadores per la zona amb accés des de la llera i a continuació es procedirà a la neteja de la zona de sobre el riu mitjançant una bastida suspesa des de dalt del pont. Aquests treballs permetran fer una reparació dels elements malmesos amb el pas del temps i deixar a punt l'estructura del pont per rebre la nova plataforma.

Paral·lelament, també s'està desmuntant l'antiga estructura de la plataforma. Cal treure les bigues metàl·liques dels antics voladissos, que es troben en un avançat estat de corrosió, i s'ha de rebaixar i compactar la cota de terres del pont. A la vegada es construiran dues riostes longitudinals de formigó que serviran com a suport de les prelloses.

Es preveu que les prelloses arribin en les pròximes setmanes, ja que l'Ajuntament les va encarregar sense esperar a la represa de les obres. L'Alcalde de Sallent, David Saldoni, ha explicat que «el fet de poder avançar la contractació d'aquestes prelloses ha permès poder avançar els terminis i començar les obres a principi de gener». Un cop col·locades i formigonades, es deixaran a punt per rebre el nou paviment, les baranes i la nova il·luminació.

Saldoni assegura que es fa càrrec dels determinats problemes que comporten les obres a la població, sent una de les principals vies d'entrada al poble, però apunta que «el més important és que s'hagin pogut reprendre, que arribi el material, que es puguin acabar i que tothom en pugui gaudir». Està previst que les obres s'allarguin, com a molt, uns 3 mesos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2020 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2019/20