28 de gener de 2019
28.01.2019

Infants del Bages fomentaran el respecte acompanyats pel personatge d'una astronauta

Missió Convivència és un pla innovador perquè els nens i nenes promoguin el bon fer entre persones i amb l'entorn

28.01.2019 | 17:10
Acte de presentació del projecte Missió Convivència

El Consell Comarcal ha presentat aquest dilluns el projecte Missió Convivència i algunes de les accions destacades que realitzaran els nens i nenes que formen part del Consell d'Infants del Bages aquest curs. L'objectiu principal és que es realitzin activitats de millora de la convivència entre persones i amb el seu entorn. Per aquest motiu els nens i nenes promouran, per exemple, una jornada escolar per combatre la LGTBIfòbia i un joc de pistes per valorar els espais naturals del Bages i tenir cura del medi ambient.

Tot i que el projecte s'ha iniciat des de l'àrea d'Educació, s'ha implicat també a altres àrees del Consell Comarcal i això s'ha plasmat dissenyant les accions concretes en què els nens i nenes treballaran.

El conseller de l'Àrea d'Educació, Cultura, Joventut, Esports i Comunicació, Eloi Hernàndez, ha explicat que «Els més de 150 nenes i nens que formen part del Consell estan molt engrescats amb aquesta iniciativa. És molt important que es treballin els valors de convivència i el respecte no només entre persones, sinó també amb els nostres pobles i ciutats i el medi natural, per tal de generar cohesió i identificació amb la comarca».

La proposta de treball amb activitats i jocs que s'ha preparat des del Consell Comarcal persegueix l'objectiu que els nens i nenes pensin, sentin i reflexionin sobre diferents temàtiques, i que el seu treball tingui una incidència real per a la població i en la seva escola. Per aconseguir-ho s'han traçat un seguit de dinàmiques basades en l'art d'explicar una història, de la quals els infants en són els protagonistes.

En aquest cas, el fil conductor del relat és una astronauta, la Valentina, que treballa per a l'Observatori Astronòmic del Bages a Castelltallat i el Consell Comarcal del Bages li ha encomanat la Missió Convivència. S'ha creat un espai web (missioconvivencia.ccbages.cat/) on els infants podran abocar les respostes a les qüestions plantejades des de l'Observatori, explicaran com ho han treballat i traslladaran els dubtes que puguin tenir. D'aquesta manera també s'origina un flux d'intercanvi d'idees i coneixement entre cada Consell de la Infància municipal.

L'apartat audiovisual és molt important per l'èxit de les dinàmiques, així la Valentina enviarà missatges en format de vídeo als nens i nenes per tal de donar-los les instruccions i en cada municipi es portaran a terme un seguit de jocs cooperatius per tal que els infants reflexionin i debatin sobre les bones pràctiques socials.
Les trobades comarcals

Després del primer plenari, realitzat el 12 de desembre de 2018 al Palau Firal de Manresa en el qual es van treballar activitats de cohesió i el coneixement mutu de les representants; es realitzaran dues trobades comarcals més. La propera serà durant el mes de març, on és farà un retorn del desenvolupament del projecte per part de les representants al Consell d'Alcaldes, és realitzaran propostes de les activitats a realitzar per a la Jornada Final del tercer plenari i en la mateixa sessió és continuarà amb la dinamització a partir de jocs cooperatius. El tercer i últim plenari serà la Jornada Final del Projecte, que serà cap a l'abril-maig del 2019, servirà per donar a conèixer tot el treball realitzat durant el curs; tot fent un balanç de les accions.

El Consell d'Infants està format per més de 150 nenes i nens dels municipis d' Artés, Callús, Manresa, Sallent, Santpedor, Sant Joan de Vilatorrada, El Pont de Vilomara, Navàs, Balsareny, Castellnou del Bages, Sant Fruitós de Bages i Súria.
 
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2020 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2019/20