30 de gener de 2019
30.01.2019
Regió7

L'antic nucli miner té actualment 43 habitatges, 20 dels quals amb residents

29.01.2019 | 23:36
L'antic nucli miner té actualment 43 habitatges, 20 dels quals amb residents

El projecte formatiu i d'ocupació que ahir es va presentar i que ara es posarà en marxa forma part del pla que l'Ajuntament de Cardona està portant a terme des de fa mesos per potenciar la recuperació progressiva d'aquest antic nucli miner, perquè sigui un dels espais de desenvolupament i creixement del municipi.

Amb aquest objectiu, la primavera passada el consistori va portar a terme tot un procés de participació per generar noves idees per impulsar aquesta recuperació, del qual va sortir, per exemple, tirar endavant un espai formatiu. Durant el procés de participació es van recollir a l'entorn de 400 aportacions, a través d'enquestes, entrevistes, trobades amb entitats o jornades obertes a tota la ciutadania.

Pel que fa a la recuperació de la colònia en el seu conjunt, l'alcalde, Ferran Estruch, va indicar que aquest 2019 s'encarregarà la redacció del Pla de Millora Urbana, que és el document que ha de definir i ordenar des del punt de vista urbanístic com ha de ser aquest espai tenint en compte la normativa vigent: que és que hi poden anar un màxim de 60 habitatges.

En aquests moments, n'hi ha 43 de construïts (20 dels quals estan ocupats). El pla haurà de definir quins d'aquests 43 es poden rehabilitar –l'aposta de l'Ajuntament és que puguin ser la majoria– i on s'aixequen els que falten per arribar a 60. També haurà de definir altres aspectes urbanístics com ara la xarxa viària i de vianants, l'espai per instal·lar equipaments, com ara la nova residència, o les zones verdes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2020 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2019/20