L'Institut SINS Cardener de Sant Joan de Vilatorrada ha celebrat aquest 1 de febrer les sisenes Jornades d'Oficis i Vocacions. En aquesta diada es porten a terme tot un conjunt de tallers i xerrades conduits per pares i mares, professors, col·laboradors del centre i professionals de la comarca i tot Catalunya que presenten el seu ofici als alumnes de l'Institut.

L'objectiu d'aquesta iniciativa, segons destaquen fonts del centre, no és només orientar els alumnes cap a un camí professional, "sinó anar a l'arrel, al punt en què els alumnes comencen a reflexionar què els hi motiva per al seu futur professional".

En un temps en què l'orientació professional i el propi fet de tenir feina han esdevingut unes de les preocupacions principals dels joves, el centre s'ha marcat com a objectiu acompanyar amb el màxim nombre de punts de vista la tria d'interessos professionals dels alumnes.

Els tallers eren espais realitzats per algun pare, mare, professor/a o col·laborador/a del centre. En aquests tallers es presenta breument l'ofici o hobby de la persona que fa el taller. Es fa referència, també, a quin són els estudis que et poden conduir a l'ofici en qüestió. A partir d'aquest punt es desenvolupa alguna o varies activitats per a fer visible l'ofici que es tracta en el taller.

A les xerrades col·loqui es presentava una professió. No es desenvolupava cap activitat pràctica, sinó que la idea era posar en contacte a l'alumnat amb les diferents realitats que envolten els oficis i professions, vistes per pares, mares, professors o col·laboradors. Un cop acabada la presentació hi havia un torn de preguntes i respostes.

També es van fer xerrades destinades a tot o un grup important d'alumnes que volen acostar a un tema, una problemàtica o conduir a una reflexió al voltant d'aspectes de la vida personal, acadèmica i laboral que espera a l'alumnat.