Castellbell i el Vilar ha posat en marxa el periode de votació del pressupost participatiu, que sotmet a decisió popular un total de 17 propostes per decidir quines es vol que es portin a terme. Els ciutadans majors de 16 anys del municipi tenen temps fins al proper diumenge 10 de febrer per emetre el seu vot a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà. Les propostes que han prosperat són les que s'han valorat com a viables tenint en compte el pressupost total que s'hi destina, que és de 50.000 euros.

La gran majoria de les propostes finalistes tenen a veure amb millores a la via pública i en equipaments. En aquest sentit, es planteja millorar el pati de l'escola Jaume Balmes, adequar el pati de l'antiga escola Burés, fer un espai de joc i lleure a la Farinera, millorar el paviment de les urbanitzacions Mas Enric i Can Prat, adequar el camí del Cremallera, millorar el carrer Riera, arranjar la senyalització dels carrers a Sant Cristòfol, substituir l'enllumenat públic actual per bombetes led i instal·lar contenidors adaptats.

Les altres idees que se sotmetran a votació en el pressupost participatiu d'aquest municipi del Bages són l'adquisició d'un vehicle de neteja, adequar un mirador a la zona de l'estació de Ferrocarrils i el Pont Vell, convertir una pista de tennis en pista de pàdel, senyalitzar les rutes del patrimoni local, recuperar els camins a l'estació del Nord, posar al dia la zona esportiva de Mas Enric, millorar la senyalització per reforçar la seguretat viària i arranjar les escales que uneixen el camí del cremallera amb la travessera urbana de la Bauma.