Els alats del Carnaval de Sallent, el grup encarregat d'organitzar el popular enterro de la sardina el dimecres de cendra, ha publicat aquesta setmana un vídeo per posar en context als sallentins sobre la temàtica del carnaval d'enguany: les obres.

El Carrilet, l'entitat organitzadora del Carnaval, va publicar fa unes setmanes el lema d'aquest any: "Carnaval Sallent: en construcció", amb la voluntat d'abordar, amb esperit crític i el característic toc d'humor de la festa, les molèsties que les múltiples obres que s'estan duent a terme al municipi estan causant als vilatans.

El vídeo, que vol imitar un telenotícies, ha aconseguit més de 3.000 reproduccions al youtube en poc més de 24 hores. En aquest, diversos personatges expliquen en clau de notícies falses (fake news) les conseqüències que les obres estan tenint per a la població.

En ell podem veure un grup d'àvies decidides a fer un curs d'escalada per poder accedir amb facilitat al barri de la rampinya, una colla de nedadors entrenant-se per creuar el riu i evitar així les obres del pont vell, i els paletes de la vila a punt de fer un curs de mindfulness per reduir el seu estrès, entre d'altres.

Aquesta acció ha servit per començar a escalfar motors de cara al Carnaval més multitudinari del Bages, que aquest any es celebrarà del 1 al 6 de març, amb concerts de Strombers, Auxili i Arradio Rosita dissabte a la nit.

Dues setmanes abans, com ja és habitual, tindrà lloc el popular Frikibingo.