Miriam Rubio Molina és la persona que ha estat escollida per l'assemblea de militants del PSC a Sant Vicenç de Castellet per encapçalar la llista socialista a les eleccions municipals del 26 de maig. Rubio ja és actualment regidora del PSC al consistori santvicentí. La proposta que en sigui l'alcaldable va ser aprovada per unanimitat, "motivada per la bona feina feta per la regidora, que just fa un any va assumir el càrrec", segons han destacat fonts de la direcció del PSC.

Miriam Rubio va forma part de la llista socialista a les eleccions municipals del 2015 a Sant Vicenç com a número 4. Tot i que els resultats electorals no li van permetre entrar a l'Ajuntament (van obtenir un regidor), ara fa un any va rellevar en el ple municipal qui havia estat el cap de llista, Joaquim Casajuana.

Fonts de la direcció del PSC destaquen que "el fet de ser una persona jove, coneguda, i ja amb una raonable experiència municipal, permet configurar al seu entorn una candidatura socialista, amb la integració d'independents, com per aspirar a ampliar clarament la representació municipal, i convertir-se en peça fonamental a l'hora de conformar el proper govern" d'aquesta població del Bages sud.

La candidata, ha exercit diverses professions, sempre en el sector del comerç i l'atenció al públic, treballant ara d'administrativa. Els socialistes en destaquen que aquest perfil "de relació amb la gent, la fa especialment propera als ciutadans i a saber escoltar els problemes i reivindicacions com per tot seguit, transformar-los en propostes a tractar en els òrgans de govern municipal".

En la mateixa assemblea es va conformar l'equip redactor del programa electoral, presidit per la pròpia Míriam Rubio, per tal de tenir-lo a punt en la primera quinzena del mes de març. Per això, es contactarà amb associacions i entitats del poble, perquè hi puguin fer les aportacions que creguin oportunes.