El grup municipal de Compromís amb Sant Joan-ICV-MES, a l'oposició de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorada, retreu a l'equip de govern d'ERC i el PDeCAT que un any després que s'aprovés per unanimitat la creació d'una sala d'estudi municipal per al període d'exàmens universitaris i les proves de selectivitat encara no s'hagi fet realitat. La formació, a més, critica que ara es faci una enquesta entre els estudiants sobre la necessitat de crear l'aula, quan ja es va acordar que la proposta es tiraria endavant. En aquest sentit, demana que «no es desvirtuïn els acords de ple».

Segons el portaveu de Compromís amb Sant Joan, Albert Marañón, en una comissió informativa celebrada després de l'aprovació del ple es van establir les condicions d'obertura i es va acordar fer una enquesta entre els estudiants per ajustar el període d'obertura, però en cap cas per debatre la necessitat o no de la sala.

La proposta de fer una aula d'estudi es va aprovar per unanimitat en un ple celebrat el febrer de l'any passat a instàncies de Compromís amb Sant Joan. Marañón lamenta que « un any després la sala d'estudi encara no està oberta i ja han passat dos períodes d'exàmens». Això, diu, «és una nova mostra del passotisme de l'equip de govern i la incapacitat de tirar projectes endavant».

L'Ajuntament de Sant Joan va aprovar la creació d'una sala d'estudi municipal que obrís en horari nocturn i els caps de setmana durant els mesos en els quals la gran majoria d'estudiants universitaris tenen exàmens i els alumnes de segon de batxillerat fan les proves de selectivitat.