Un novè testimoni que va ser víctima d'abusos sexuals per part del monjo de Montserrat Andreu Soler ha sortit a la llum. El diari 'El Periódico' publica en l'edició d'aquest dijous el cas d'un jove que en els moments del fet tenia 19 anys i que va rebre assetjament per part de Soler després de patir un càncer d'ossos entre els 13 i els 15 anys i d'haver-se intentat suïcidar.

A Raúl P. li havien amputat una cama i se sentia marginat pel seu entorn. Patia una greu depressió i li van presentar a Soler per animar-lo quan tenia 19 anys. El monjo, segons el seu relat, va tocar-li els genitals i ell es va apartar. Després li va agafar la mà i la va posar sobre els seus. El jove va tornar-se a apartar. Soler va dir llavors: "Al final sempre feu el mateix" , i es va masturbar davant seu. Raúl P. no ho va explicar a ningú, però va tornar a intentar suïcidar-se després d'allò. És el novè testimoni públic contra el mateix monjo, després que un exescolta del servei d'ordre, Miguel Ángel Hurtado, fes la primera de les denúncies públiques.

Diumenge, en la seva homilia, l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, va demanar perdó per aquests casos i va recordar que l'abadia ha creat una comissió per aclarir aquests fets. Aquell dia, el mateix Miguel Ángel Hurtado va fer un acte davant del monestir per demanar la dimissió de l'abat per ocultació dels fets, i va reclamar la creació d'una nova comissió.