El Consell Comarcal del Bages ha resolt la darrera convocatòria d'ajuts econòmics per al transport adaptat i assistit a la comarca. En total se n'han beneficiat 164 persones grans i persones amb certificat de discapacitat més grans de 18 anys, que presenten dificultats de mobilitat, necessitat d'acompanyament o tenen una demència diagnosticada.

Els ajuts són per al trasllat fins a centres de dia per a gent gran o centres especials per a persones amb discapacitat. En total, el Consell Comarcal ha destinat 89.940 euros a aquests ajuts, a través del finançament de la Generalitat. Del total de persones beneficiàries, 109 accedeixen a 14 centres de dia per a gent gran (66,5%) dels municipis de Sallent, Avinyó, Sant Salvador, Manresa, Sant Vicenç, Balsareny, Sant Joan de Vilatorrada, Artés, el Pont de Vilomara, Súria, Cardona, Santpedor i Sant Fruitós. D'altra banda, 55 persones accedeixen als diferents serveis del centre especialitzat per a persones amb discapacitat Ampans (33,5%).

De les 164 persones beneficiàries dels ajuts, 38 es desplacen amb transport propi, 12 són transportades pels autobusos d'Ampans, 37 són transportades per cinc ajuntaments a centres de dia i a Ampans, 27 són transportades pel Consell Comarcal amb conveni amb deu ajuntaments a Ampans, i 50 són transportades per cinc centres de dia, que són: la Fundació Patronat de la Vila d'Artés (11), el Centre Residencial del Bages Avinyó (4), el centre de dia del Pont de Vilomara (27), la residència Sant Vicenç (5) i la residència Aldama d'Artés (3).

El conseller de l'àrea d'Acció Social i Ciutadania, Albert Marañón, ha explicat que «aquest servei és bàsic perquè les persones grans amb mobilitat reduïda i amb certificat de discapacitat tinguin autonomia i puguin accedir als seus centres en igualtat d'oportunitats».